"Bir Devlet ki! Gümrük işlerini, vergilerini, ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına göre düzenlemekten alı konulmuştur. Böyle bir devlete elbette bağımsız devlet denemez."

2011 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı

Tarih: 20.02.2012 10:08:00 - Görüntülenme: 542

•Yönetim Kurulumuz, göreve başladığı 30 Haziran 2011 - 31 Aralık 2011 tarihlerini kapsayan dönem itibarıyla idari ve mali faaliyetleri açısından oybirliği ile ibra edilmiştir.

•Aynı dönem itibarıyla, Denetleme Kurulumuz da Genel Kurulumuzca oybirliği ile ibra edilmiştir.

•2013 takvim yılında uygulanacak “Gümrük Müşavirliği Asgari Hizmet Ücret Tarifesi” nin hazırlanıp, Bakanlığın onayına sunulması hususunda, genel kurulumuzca Yönetim Kurulumuza oybirliği ile yetki verilmiştir.

•Yönetim Kurulumuz ile bir kısım meslektaşlarımız tarafından, Gümrük Müşavirliği Oda Yasa Tasarısı, Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu, Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği, Transit Rejimi, Tarife İhtilafları gibi mesleki konular ile Derneğimizin ve mesleğimizin geleceğine yönelik konulardan kısa örnekler verilmiş ve yapılması gerekenler dile getirilmiştir.

•Derneğimizin idari ve mali açıdan güçlendirilmesi ve yeni bir ivme kazanabilmesi için öncelikle yıllık üye aidatlarının tahsiline hız verilmesi ve bu konuda gerekli yaptırımların yürürlüğe konulması, mesleki konularda açıklayıcı bilgilerin uygulamalı bir şekilde üyelere aktarılması için gerekli eğitim çalışmalarının yapılması, genel kurulumuza katılan üyelerimizce ifade edilmiştir.

Olağan Mali Genel Kurulumuzda alınan kararların hayırlı olması dileğiyle bilgilerinize sunar, Genel Kurulumuza katılan ve Yönetim Kurulumuzdan teveccühlerini esirgemeyen değerli üyelerimize, teşekkürlerimizi sunarız.

Saygılarımızla,


İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği
Yönetim Kurulu

Son Yüklenen Diğer Haberler