"Bir Devlet ki! Gümrük işlerini, vergilerini, ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına göre düzenlemekten alı konulmuştur. Böyle bir devlete elbette bağımsız devlet denemez."

2012 Türk Gümrük Tarife Cetveli İzahnamesi Taslağı

Tarih: 22.03.2012 12:12:00 - Görüntülenme: 537

Bilindiği üzere Türk Gümrük Tarife Cetveli (TGTC) ve İzahnamesi, Armonize Sistem Nomankaltürü (AS) temel alınarak hazırlanıp yayımlanmaktadır.  AS her 5 yılda bir güncellenmekte ve buna dayalı olarak TGTC’de yer alan tarife pozisyonlarının kapsamını ayrıntılı bir şekilde açıklayan ve eşya sınıflandırılmasında önemli bir yere sahip olan İzahnamede de yıllar içerisinde değişiklikler olmaktadır. Bu kapsamda 2012 AS ve İzahnamesi Dünya Gümrük Örgütü tarafından yayımlanmış ve ülkelerin kullanımına sunulmuştur. 2012 AS’ye uyumlu TGTC 01/01/2012 tarihinden yürürlükte olup 2012 İzahname Taslağı da hazırlanmıştır.


Yürürlükte olan 2007 AS İzahnamesinin yerine geçecek olan 2012 AS İzahnamesinin taslağı konuyla ilgilenen kamu/özel sektör kurumlarının görüşlerinin alınması amacıyla Bakanlığımız web sitesine konulmuştur. Söz konusu metin Resmi Gazete’de yayımı sonrası yürürlüğe girecektir.


Konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi aşağıdaki e-posta adreslerine gönderebilirsiniz.


aeilguz@gumruk.gov.tr


berk@gumruk.gov.tr


N.Yigitbaşi@gumrukticaret.gov.tr


 


2012 Türk Gümrük Tarife Cetveli İzahnamesi Taslağı için tıklayınız

Son Yüklenen Diğer Haberler