Değerli Üyelerimiz;
Bilindiği üzere son dönemde YGM meslektaşlarımızla ilgili üst üste olumsuz düzenlemeler yapılmakta ve Derneklerimiz tarafından da bu olumsuzluklara karşı yargı yoluna müracaat edildiği malumunuzdur.
Gümrükler Genel Müdürü Sn. Cenap AŞÇI’nın daveti üzerine 06.07.2015 Pazartesi günü saat 14:00’de 5 Başkan olarak toplantıya katılım sağlanmıştır. Toplantı Sn. Genel Müdür Cenap AŞÇI ve Sn. Genel Müdür Yardımcısı Yakup SEFER’in katılımıyla gerçekleşmiştir.
Toplantı sonucu özetle; Genel Müdürümüz tarafından YGM Sistemini tamamen ortadan kaldırmak gibi amaçlarının olmadığı ancak yeni düzenlemeler yapılması konusunda düşüncelerinin olduğunu paylaştılar.
İlerleyen dönemde yeni bir Tebliğ ve Yönetmelik çalışması hususunda çalışmaların yapılabileceği konusunda bilgi verdiler.
5 Dernek Başkanı olarak düzenleme yapılmadan Derneklerimizle istişare edilmesi noktasında görüş beyan edilerek olumlu olabilecek her türlü görüşmeye açık olduğumuzu ifade edilerek toplantı sonlanmıştır.
Bu konuda yapılacak çalışmalar Derneklerimizce takip edilecek ve tüm gelişmelerden sizleri de haberdar edeceğimizin bilinmesini önemle rica ederiz.
Saygılarımızla,
Aslıhan ÇELEBİ Orhan KATTAŞ
Ankara Gümrük Müşavirleri Derneği Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı
Serdar KESKİN Taşkın DALAY
İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı
Hüseyin SARIDAĞ
Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı