"Bir Devlet ki! Gümrük işlerini, vergilerini, ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına göre düzenlemekten alı konulmuştur. Böyle bir devlete elbette bağımsız devlet denemez."

Yaratıcı Eyleme Giriş

Tarih: 20.01.2012 10:45:00 - Görüntülenme: 669

Yaratıcı eylem yalnızca var olmayan bir şeyi oluşturmak, bir buluş gerçekleştirmek değildir. Sanılanın ötesinde insanın hemen her eyleminde gerçekleşebilecek kompleks bir yapılar bütünüdür. Bir sorunu çözebilmek için sıra dışı yollar bulabilmek, dahası yine bir soru-sorunsal oluşturabilmek. Var olan bir duruma farklı pencerelerden bakabilmek, farklı analiz yöntemleri oluşturabilmek, dağınık bütünlükleri anlamlı kurgulara dönüştürebilmek, her alanda fark edilmeyen ara yolları-kestirme yolları fark edebilmek ve değerlendirebilmek gibi pek çok farklı biçimde karşımıza çıkabilir.

Sanılanın aksine sanatsal üretimin, iş ve eylem alanları ile ciddi bir paralellikler dizgisi vardır. Çünkü bir sanat yapıtı, bir resim, bir senfoni, bir film, bir fotoğraf vs. kapatılmış kurgusu tamamlanmış, kendine özgü bir düzen demektir. Sanat bir haz aracı olmanın ötesinde analiz gücümüzü olasılıkların çeşitliliğine dair zenginlikleri fark edebilmemizi sağlayan bir zihinsel eksersiz alanıdır da. Ayrıca çalışmanızın bir başlığı da örnek sanatsal kurgulardan yola çıkarak başka çalışma alanlarında alternatif düşünme yöntemlerini geliştirmektir.

Hayat da karşılaşılan sorunlar genelde kaotiktir. Çalışmamız bu karmaşık durumları derleyip toplamak için sanat-bilim ilişkisindeki altın oran-fibonnacci dizisi gibi bazı kilit formül ve şemaların sunduğu olasılıkları nasıl başka alanlara da uygulayacağımızı gösteriyor.


Yaratıcı Eyleme Giriş semineri içinizdeki yaratıcı gücü ortaya çıkarmanızda size rehberlik ediyor.

1)Temel kavramlar
2)Tarihin içindeki büyük yaratıcılar kendi zincirlerini nasıl kırdılar? Toplum tarafından son derece sıradan görülen insanlar, nasıl oldular da yaratıcılıklarının farkına vardılar?
3)Yaratıcı ağaçlar ve taslaklar oluşturmak
4)Eş biçimlemek
5)Retorik
6)İknada yaratıcı çözümler
7)Bireysel yaratıcılık ve kolektif yaratıcılık
8)Uygulamalar

NOT: Bu seminerde herkesin katılımcı olduğu interaktif metot kullanılmaktadır.
Tarih ve Saat: 25 Ocak 2011 Çarşamba 17:00-20:00 saatleri arasında
Yer: Cihat Ancın Seminer Salonu / İGMD Tophane
Ücret: Seminerimiz ÜCRETSİZDİR
Katılımcı Sayısı: 30 kişi ile sınırlıdır
Başvuru: Egemen Kurtulan ekurtulan@igmd.org 0212 249 45 00



EMRE DÜNDAR (RETORİK Eğitmeni, Yazar, Kompozitör)

1972, İstanbul doğumlu Dündar, müziğe piyano çalarak başladı, M.S.G.Ü Devlet Konservatuarında, İlhan Usmanbaş ve Hasan Uçarsu’yla kompozisyon, Erçivan Saydam ve Özkan Manav’la kontrapuan ve Füg, Metin Ülkü’yle piyano çalıştı.
2000-2002 yılları arasında, Eskişehir Senfoni Orkestrası’nın Genel sanat yönetmenliğini ve orkestra şefliğini yaptı.

Akustik ve elektronik ortamlar için yapıtları, uluslararası organizasyonlarda seslendirilmektedir. Besteci müzik dilini, özellikle eski retorik gelenekleri odaklı olmak üzere, ‘anlatı’ kavramının çevresinde konumlar, deyiş bağlamlarını ‘anlatı’ kavramının tarihsel yolculuğunda aldığı biçimlerden ve ‘anlatmak’ eyleminin olası uygulanış biçimlerinden yola çıkarak kurar.
İstanbul`da yaşayan besteci M.S.G.Ü Devlet Konservatuarı ve Y.T.Ü Sanat Tasarım Fakültesinde öğretim görevliğinin yanı sıra bir çok şirkete YARATICI DÜŞÜNCEYE GİRİŞ seminerleri vermektedir.

Eğitim Verdiği Şirketlerin Bazıları

Shell, Türk Telekom, A Prodüksiyon, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kocaeli Belediyesi, Eskişehir Belediyesi

Müziğini Yaptığı Diziler:
Kapalıçarşı, Karayılan, Türkan, Hırsız Polis, Gül Dünya, Deniz Yıldızı
Müziğini Yaptığı Tiyatro Oyunları:
Androples, Fikriye ve Latife

Müziğini Yaptığı Filmler:
Zincirbozan, Nisan Balığı, Peri Tozu, Mahpeyker ve Kösem Sultan, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz

Son Yüklenen Diğer Haberler