?Değerli üyelerimiz,
Gümrük işlemlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerimiz sizlerden gelen görüş ve öneriler de dikkate alınarak maddeler halinde 23.03.2012 tarihinde yapılacak ortak istişare toplantısında görüşülmek üzere İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğümüze önceden yazılı olarak aktarılmış idi.
Önceden belirlenen gündem maddeleri doğrultusunda 23.03.2012 tarihinde Kalyon Otelinde yapılan toplantıya İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürümüz Sn. Tevfik USTA Bölge Müdür Yardımcıları Sn. Fahri PASLI , Sn. Muharrem MURAT, Sn. Cemil CANYÜREK, Sn. Ahmet ÇELİK , İskenderun Bölge Müdürü Sn. Adnan Korkmaz, Halkalı Gümrük Müdürü Sn. İsmail ŞEHİTOĞLU , AHL Gümrük Müdürü Sn. Musa AYDEMİR, Ambarlı Gümrük Müdürü Sn. Özer ÇİLDAŞ, Haydarpaşa Gümrük Müdürü Sn. İsmet GÜRLER, İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Turhan GÜNDÜZ, Başkan Vekilleri Sn. Serdar KESKİN, Sn. Nizamettin AĞAR, Genel Sekreter Sn. Mümin GÜNLER, Muhasip Üye Sn. Ali KARTAŞ, Yönetim Kurulu Üyeleri Sn. Murat YAVUZ , Sn. Zafer HANCAR, Sn. Kazım ADIGÜZEL Mevzuat Komitemizden Sn. Sabahattin ALTIKARDEŞ, Sn. Hamdi Baydemir ve YGM Komitemizden Sn. Yusuf ÖLÇEN, Sn. Abdurrahman AKÇAY, Sn. Naci AKKAYA, Sn. Sehithan KAPLAN katılmıştır.
Uygulamada yaşanan sorunları çözmek, etkin gümrük denetimini etkilemeden ve yasal mevzuat içersinde işlemleri hızlandırmak ve idari ihtilafları asgariye indirmek amacıyla yapılan ve periyodik olarak yapılması kararlaştırılan istişare toplantımız karşılıklı güven ve işbirliğine açık şekilde devam etmiştir.
Toplantı neticesinde alınan karar doğrultusunda çok yoğun olan gündem maddelerinin çözümüne dönük Bölge müdürlüğümüzce alınan tedbir ve işlemler bir ay gibi kısa bir süre sonra yapılacak üçüncü istişare toplantısında değerlendirilecektir.
Başta Bölge Müdürümüz Sn. Tevfik USTA’ya ve Bölge Müdür yardımcılarımız ile Gümrük Müdürlerimize her zaman göstermiş oldukları anlayış ile işbirliğine açık samimi yaklaşımları için ayrıca teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği
Yönetim Kurulu?